Voldtaget af sin kæreste?

af Henry

Den danske minoritet

Vi står på Rådhuspladsen, og selvom solen titter frem for første gang i månedsvis, er det en kold formiddag. Den mest kendte offentlige plads i Danmark er midlertidigt formindsket pga. metrobyggeriet, der har hærget København siden 2009. Lugten af pølser og cement fylder pladsen, og mens det første indtryk lægger sig, kravler mine øjne op mod rådhustårnet, der skuer ud over København. Vi er en del af den danske minoritet her på pladsen i forhold til den udenlandske turistmajoritet, lyden af snak på alle fremmede sprog fylder pladsen et kameraklik ad gangen. Vi er her idag, fordi vi har projektuge om “My body my rights” og vores underemne er voldtægt. Så det er det, vores interviews handler om. Det er ikke ligefrem let at finde folk der vil se vores film, nok nærmere modsat. Vi går rundt og er på udkig efter folk vi kan spørge, og gætter os frem til deres dansktalende egenskaber. Som dagen slæber sig afsted, får vi langsomt hobet en del interviews op og da rådhusuret slår 3, mener vi, at vi er færdige…

Forskel på voldtægts typer

Selvom overfaldsvoldtægt er det man tænker på, når man hører ordet voldtægt, er det langt fra det mest almindelige type voldtægt (“blot” 17%). Det er ca. lige så mange som partnervoldtægte (16%) altså en voldtægt hvor offeret og voldtægtsmanden enten er i et nuværende forhold eller har været det. Det er denne slags voldtægt, vi har valgt at fokusere på, fordi det er en hverdag for så mange unge kvinder og mænd.

Partnervoldtægte

Partnervoldtægte er også den slags voldtægt der bliver mindst anmeldt. “Det er fordi, der er så mange følelser indblandet” mener Moderator03patient- netværk for seksuelle overgreb og voldtægts forum. Ifølge Maria Houe er det voldtægt ligegyldigt, om det er ens kæreste eller ej, hvis det er sex mod ens vilje, så er det voldtægt. Marie, i videoen, er en opdigtet person, som vi mener kan reflektere problemstillingen, som mange unge står overfor, vi viste den til så mange vi kunne på rådhuspladsen, og der er folk fra alle steder i livet, men trods det har alle nogenlunde den samme mening som Maria Houe.

Samtyggesex eller voldtægt

Sex uden begge parters samtykke vil altid være voldtægt, detaljerne vil betyde en helvedes masse for individet, men på papiret er det voldtægt. Så måske burde man bare være mere åben overfor, at voldtægt blandt partnere skal tages lige så seriøst som alle andre slags voldtægt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *