Uvidenhed!

Jeg synes at mange danskere er uvidende om emnet voldtægt i Danmark.

Det skaber problemer, da folk begynder at undervurdere antallet af voldtægter i Danmark. Der er nemlig kun 4-500 anmeldte voldtægter i Danmark, hvilket kan lyde beroligende i forhold til andre lande, men faktisk påstår Aarhus Universitetshospital at der bliver begået omkring 3600 voldtægter i Danmark hvert år. Det svarer til 7 gange så meget som antal anmeldte voldtægter til politiet. Jeg vil sige at der er noget galt, når man som voldtægtsmand 86% af tiden kan slippe afsted med voldtægt uden overhovedet at blive meldt. Hvis de bliver meldt, så er det oven i købet kun en tredjedel af tiden hvor voldtægtsmanden bliver dømt. Jeg kunne godt tænke mig at der i kom mere fokus på de voldtægter der ikke bliver meldt, både på grund af voldtægtsmænd, som ikke bliver stoppet, men også på ofrene. Hvorfor anmelder man som offer af voldtægt ikke sin sag? Det tror jeg er fordi at man skammer sig over hvad der er sket eller at samfundet har skabt et tabu om emnet, og det kunne jeg godt tænke mig, at vi som samfund fik ændret på.

Er folk klar over at der er så stort et problem? Nej, det tror jeg ikke, for jeg var ude på Højbro plads fredag d. 11/3/2016, for at teste folks viden om emnet, og de virkede overraskede og chokeret. Det chokere også mig.

Jeg tror på, at det er vores ansvar som samfund, at få brudt denne forfærdelige tabu, som bare skyder os selv i foden.

Et  læserbrev af Valdemar Elias Rudd Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *