(U)skyldig

 

Jeg synes aldrig, at offeret kan være skyld i en voldtægtssag, fordi at et offer er et offer af en grund: Det er den person, som voldtægten er gået ud over.

Ligemeget hvordan man vender og drejer en voldtægtssag, er det i min optik umulig at finde nogen grund til at offeret skulle være medskyldig. Hvis man spørger mig er udfordrende påklædning og flirtende opførsel også langt fra nok til, at en voldtægt er i orden, da offeret altid har lov til at sige nej til sex, også selvom personen selv har lagt op til det.

Hvis en dansk pige har lyst til at drikke sig i hegnet en fredag aften og trække i en kortere kjole, end hun plejer, skal hun kunne gøre det uden hele tiden at kunne mærke frygten for at blive voldtaget træde hende i hælene.

Ikke nok med, at voldtægt i sig selv er et forfærdeligt fænomen, kan det gå hen og have en endnu mere forfærdelig indvirkning på offeret, hvis personens alkoholindtag og valg af tøj, pludselig kan vendes som argument mod hende eller ham i Retten. Jeg har læst om flere danske piger, der oplevet netop dette, hvilket jeg synes er fuldstændigt absurd af ovenstående grunde, og noget der skal stoppes. Det samme skal voldtægt.

 

En kommentar skrevet af Iben Agervig Carstensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *