Respons til læserbrevet “Ens skyld”

Læsebrev skrevet af Noah Molbech og Iben Carstensen

Jeg synes aldrig, at offeret kan være skyld i en , alene af den grund at et offer altid vil være et offer, ligemeget hvordan man vender og drejer en voldtægtssag. Hvis du spørger mig, er der aldrig nogen undskyldning for voldtægt – heller ikke udfordrende påklædning og flirtende opførsel er nok til, at en voldtægt er i orden. Voldtægtsofret har altid lov til atsige nej til sex, og selv hvis hun, eller han for den sags skyld, er for beruset til at kunne gøre det, er ikke engang det en undskyldning.

Voldtægt er en krænkelse FN’s menneskerettigheder, der foreskriver, at alle mennesker har ret til et liv uden voldtægt – og dermed også retten til at kunne bestemme over sin egen krop, og hvad der skal ske med den. Alle mennesker skal have lov til at drikke, lige så meget som de har lyst til og gå i lige det tøj, som de har lyst til, uden at deres valg af alkoholindtag og påklædning skal kunne vendes som argument mod dem i en voldtægtssag, når den senere kommer for Retten. Alligevel oplever flere piger og kvinder stadig i dag, at det er emner som disse, der er på tale, når de bliver afhørt af politiet, hvilket jeg personligt synes er fuldstændigt absurd af ovenstående grunde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *