Opinion

Esther:

Barnebrud, nej tak

I går da jeg gik ind på min facebook, reddede det faktisk min aften fuldstændig.

Jeg har aldrig set så mange unge mennesker, der går så meget op i noget de ikke engang selv er blandet ind i. Det er sådan et tidspunkt, hvor jeg bliver helt stolt af at bo i Danmark. Jeg er meget imod barnebrude! Jeg synes det er så forkert på så mange måder. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan man kan syntes det er okay.

Noah:

Jeg er imod barnebrude. Den måde som vores samfund er bygget op på, har opdraget os til at det er forkert. Men hvorfor skal vi blande os. I de lande hvor der er barnebrude, er det en del af deres kultur. Det er ikke noget du sætter spørgsmålstegn ved der, for sådan har det altid været. Vi ville da også blive sure hvis f.eks. et kommunistisk land kom herhen og sagde demokrati var dybt forkert og ændrede det, fordi de var vokset op med at kommunisme er rigtigt. Det eneste vi får ud af at blande os, bliver konflikter lignende Afghanistan. Tingene ændrede sig ikke det store i Afghanistan og det kostede en masse liv. Det synes jeg vi bør lære af. De unge piger bliver opdraget til, at det er sådan kærlighed er. Det kan være svært at forstå men det er sådan ægteskab fungere i nogle dele af verden. Tænk hvis nogen tog din kone eller mand fra dig fordi jeres kærlighed ikke var “kærlighed”. Det er endnu mere forkert. Hvis det blev ændret tror jeg stadigvæk barnebrude ville eksistere, kriminelt. Jeg synes bestemt ikke, at man skal acceptere barnebrude i vores del af verden. Men at blande sig i andre folks kultur er forkert.

Lewis:

Jeg synes ikke vi skal blande os i det? Det er ikke vores land eller religion. Vi har ikke noget med det at gøre, og jeg synes ikke at det er noget vi skal tænke over. Jeg vil heller ikke sige, at det er et problem for dem, fordi de burde kunne tage sagen i egen hånd hvis de havde et problem med det. Det er op for landene at stoppe det hvis det er det de vil.  Min mening er neutral. Jeg har ikke særlig meget viden om det, så det er svært at have en dybdegående holdning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *