Fakta om barnebrude

Barnebrude er et problem der er meget udbredt i det meste af verden. I nogle lande er det fuldkommen ulovligt, i andre lande er der bare en enten høj eller lav aldersgrænse. Det er meget forskelligt, men lige meget hvad, sker det, og det sker hele tiden. Det sker for det meste for yngre piger, hvor familierne gifter deres børn væk, på baggrund af pengemangel, ære mm.

Pigerne bliver oftest gift væk i en meget ung alder, så kan deres kommende mand opdrage og lære dem op lige efter deres mening. Mændene har dermed lov til at gøre og bruge de unge piger til lige hvad de vil. Pigerne får også i en alt for ung alder børn, som oftest sker lige efter ægteskabet. De mister deres skolegang og mange bliver udsat for vold. Hvis en mand i ægteskabet begår voldelige handlinger, får de ikke engang en dom. Mændene bliver nemlig opfattet som konger. Børneægteskaber foregår mest i fattige samfund og i fattige familier. Forældrene bestemmer, når pigebørnene skal bortgiftes og til hvem. Pigerne bliver ikke spurgt. Konsekvensen er, at hun tages ud af skolen, mister sin omgangskreds og risikerer et meget tidlig seksualliv og graviditet.

  • Gennemsnittet af alderen de bliver gift i er 12-16 år.
  • Hvert andet sekund bliver en ung pige giftet bort.

Tvangsægteskaber i verdenen

Indien – her er den mest normale måde at blive gift på, tvangsægteskaber. I Indien giftes to partnere ofte for at forene to familier, frem for at det er kærligheden der er grunden til ægteskabet.

Niger – bare i Niger viser en undersøgelse at 44 procent mellem 20 og 24 år, blev tvangsgift før de fyldte 15 år for netop at de var jomfruer før ægteskabet, derfor må mange ikke gennemføre skolen, da familie er bange for uønsket sammenleje.

Nepal – her er 40% af pigerne gift inden de er fyldt 14 år.

Egypten –  en undersøgelse viser at mere end hver fjerde af landets gifte kvinder bliver slået af deres ægtemand og 41 procent bliver udsat for vold under graviditeten.

Saudi arabien – har ingen aldersgrænser for ægteskaber. De har dog en regel om at der ikke må være mere end 25 år mellem ægtefællerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *