Et nej er altid nej!

Fredag d. 11-03/ 2016, Børneuniversitetet op på Rådhuspladsen. De er en del af projektet “My body, My rights,” som er et samarbejde mellem Politiken, Ekstra Bladet og Amnesty International. Aktionen går ud på at formidle viden og høre folks holdninger og meninger.

Projektet er en konkurrence om at skrive den bedste avis med emnet menneskerettigheder. De fire elever fra  ottende klasse, ved navn Iben, Astrid, Noah og Daniel, laver en aktion, hvor de oplyser folk om voldtægt og spørger folk om deres holdninger til emnet.

Eleverne på skolen hvor de fire ottende klasser kommer fra, som ligger på Vesterbro og hedder Børneuniversitetet, er blevet stillet til opgave at lave en aktion ud fra fire menneskerettigheder, der alle tager udgangspunkt i retten til at bestemme over sin egen krop, og hvad der skal ske med den. De fire unge har valgt menneskerettigheden: “Retten til et liv uden voldtægt og seksuelle overgreb,” som er en af de 30 artikler i FN’s menneskerettighedserklæring.

Deres aktion består af en bod, der udspringer i en trækvogn, hvori de opbevarer gratis kaffe, te og selvskrevne flyers, som er til uddeling til forbipasserende for at skabe opmærksomhed omkring lige deres menneskeret.

De fleste folk er rimelig afvisende men nogle kommer da hen og spørger, hvad det går ud på, hvor de kommer fra, og hvorfor de laver det. Der fire elever fortæller, at de er i gang med et projekt, som de skal afslutte i næste uge ved at skrive en avis sammen med deres klassekammerater og fungere som deres deltagelse i den årlige Aviskonkurrence, som bliver afholdt i samarbejde med Politiken, Ekstra Bladet og Amnesty International.

Nogle mennesker lader sig interviewe og ottende klasserne kaster først en del information i hovedet på de deltagende, så de kan danne sig en holdning til emnet baseret på fakta.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *