Barnebrud på Kultorvet

I går afholdte 11 elever fra børneuniversitetet, en aktion imod barnebrud.  Aktionen fandt sted på kultorvet i København, mange mennesker stoppede op og kiggede.

Det var en travl mandag på kultorvet, folk stormede forbi. Fire duer var i gang med at spise nogle rester, fra en lille sour cream and onion pose. Og ved siden af sad to børn, og tegnede i en malebog. Ellen Salto på 15 år, er elev på Børneuniversitetet “jeg skal være bruden, og så skal jeg havde denne maske på”.  Ellen holder et billede der er printet ud op, billedet forestiller en lille pige. Ved siden af stod Camille Sønder, hun holder en maske, af en gammel mand i den ene hånd. Ellen er klædt i en lang hvid brudekjole, og Camille i et jakkesæt. Det skal forestille at være et tvunget ægteskab.     

Tvangsægteskaber er et stort problem i Indien, pigerne har intet valg, de får ikke lov til at vælge hvem de vil være sammen med. Det er et brud, på FNś menneskerettigheder.

Det kan resultere i at mange kvinder, ikke får færdiggjort folkeskolen, så de ender med at blive hjemmegående, og dermed bliver de afhængige af mandens indtægt.

“Min lillesøster blev giftet væk i en alder af 13, ligeså gjorde min mor. Jeg var så heldig, at jeg selv fik lov til at vælge” fortalte en anonym kvinde. Det er vildt, at en kvinde kan stå og sige det, til en person hun lige har mødt. Det er nærliggende at få den tanke, at der må være mange mennesker i Danmark, som har kendskab til tvangsægteskaber.

Flere og flere mennesker stoppede op og kiggede, og mange råbte efter os når de gik forbi.”Fuck i er seje” råbte en jævnaldrende muslimsk pige, iført tørklæde. Jeg kunne se at de positive tilråb, gjorde eleverne opmuntrede, og de fortsatte glade og tilfredse aktionen. tre piger fra børneuniversitetet gik hen til en mand, der stod og solgte blomster på torvet. De fik lov til at låne en buket, til deres aktion. Det var en smuk buket blå violer, de duftede dejligt, og man kunne mærke foråret var på vej. Eleverne havde lavet store flotte skilte, med citater, og opbakkende beskeder for at få folket til at åbne op, for hvad der sker ude i verdenen. “Kunne du finde på at gifte din datter væk” og “hvordan ville du havde det med, hvis du skulle giftes med en du ikke elskede?”

Skrevet af Selma Martha Farr Knudsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *