Aktion på Nytorv

Aktion på Nytorv

Man kan høre boremaskinerne, blandet med menneskemængdens sludren, det er lige så svært at snakke med hinanden som at snakke sammen under en storm, hvor vinden rusker i håret og paraplyen flyver rundt. Vidt murstens støv falder blidt ligesom sne på deres skuldre. De står der i den kolde vind og luft og venter, den ene går forbi efter den anden, som om de ikke eksisterer.

Jeg går hen til gruppen, og spørger gruppen hvad det de laver går ud på. Den høje lyshåret dreng forklare. Han er lidt svær at høre på grund af larmen i baggrunden. Han forklarer først hvad juridisk abort er, om at der ikke er ligestilling, og så fortæller han en historie om en mand som ikke måtte sit barn, men alligevel skulle betale flere hundrede tusinde kroner i børnepenge. Han siger at de vil have danskerne til at tage stilling til om de går ind for juridisk abort.

 

Endelig kommer der nogle andre hen og spørger hvad de laver. De er tourister og snakker dårligt engelsk. Det er en far og en søn. Sønnen ser ud til at være på vores alder, og er lige så høj som faren som ligner at han ca er 50 år. “what is this?” Spørger de.

men faren forstå det ikke helt. Sønnen bliver irriteret og prøver at forklare det til ham på spansk. Han nikker som om han har forstået det og lægger en mentos i glasset hvor der står “JA” Drengen ligger den i det andet glas hvor der står “NEJ” De går igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *