Retten til juridisk abort

At gå i byen om aftenen er blevet noget af det mest normale for unge mænd. De mødes med deres venner for at drikke og danse med de kvinder der nu har lyst. Nogen gange ender det så vidt at de også ender hjemme hos pigen i deres seng. Man skulle tro at man sagtens ville kunne stole på pigen hvis hun sagde hun var på p-piller og det kan man for det meste også, men nogle mænd er blevet snydt til et barn. Det sker til tider, et en kvinde der har et brændende ønske om at få børn, men ikke har haft muligheden, kan snyde en mand til at tro at hun er på p-piller så hun kan få barn ved hjælp af ham, og det er et problem.  Det er et stort problem fordi, mænd har ingen ret til juridisk abort i Danmark og herved fraskrive sig faderskabet, og de børnepenge der som følge bliver krævet af ham.

I Danmark er det ikke muligt for mænd at få juridisk abort. Selvom to tredjedele af folk som blev udspurgt om emnet mente at det burde blive indført. Det kan ende så galt at man skal betale børnebidrag for et barn man slet ikke har kendskab til.

Så hvis man nu var til en fest med vennerne og man var blevet godt fuld og selvtilliden var i top, men pigen ovre på den anden side kiggede frækt på en, så kan hvad som helst ske.

Men hvis nu det indebar sex, så er der nogle valg man skal tage, et af dem er om man skal bruge prævention som fx. kondom, hvis man så gør det er chancerne jo små, men de er der hvis det fx. springer eller der er hul i.

Journalist: Aske Bache

Vores mening.

Vi er fire elever (1 pige og 3 drenge) der deler den samme mening om mænds abort rettigheder.

Vi mener, at hvis kvinden er blevet gravid og kun en af “forældrene” vil have barnet, så skal de ikke have barnet. Men selvfølgelig kan man ikke tvinge nogen til at få en abort. Derfor er der selvfølgelig forskel på, hvordan sagen skal håndteres i forhold til hvem der ikke ønsker barnet. Er det kvinden, kan manden ikke tvinge hende til at gennemgå en graviditet. Derfor må hun vælge at få abort, uden mandens mening er indblandet. Er det derimod manden der ikke ønsker barnet, og har været under den indflydelse at kvinden har brugt prævention,  må han kunne skrive sig fra børnepengene.

Religioner og abort.

I buddhismen prøver man at beskytte alt liv, så man råder i stedet at bortadoptere barnet, til en familie der gerne vil have børn, men ikke kan få det. På den måde undgår man at dræbe et uskyldigt barn.

Biskop Elisabeth Christensen siger at det er en god ide at indføre fri abort, som en nødløsning.

                                                                                                                                                I Hinduismen er en abort, det samme som drab af et menneske, som er det værste man kan gøre af alle synder. Det giver dårlig karma og kan få konsekvenser for deres reinkarnation (Genfødsel). Der er dog hinduer i Indien og Vesten, som vælger at få foretaget abort i forbindelse med voldtægt, da kvinderne vil undgå social udstødelse.

Islamisk set er abort forbudt, idet livet ifølge Koranen betragtes som helligt. Til Gengæld hvis moderens liv er i fare så er der nogle læger der gør undtagelser.

I Jødedommen er der ikke et konkret svar på om det er korrekt eller ej, det er ens eget valg.

Journalist: skjold Bertelse

Partiernes Holdning til Juridisk abort

Hvis man kigger på partiernes holdning til Juridisk abort, er der ikke mange der direkte stemmer ja. Dette skyldes nok at Juridisk abort er svært at udføre i praksis. Men vi lagde særligt mærke til De  Konservative der fortæller, at manden ikke står ved sine handlinger, hvis han fik juridisk abort.

De Konservative. »Vi siger nej til juridisk abort, fordi det er at flytte personligt ansvar fra borgeren til staten. Juridisk abort vil betyde, at det ikke længere er far, der skal betale børnepenge, men staten, og det er vi modstandere af,«

Samtidigt gik de ind for fri abort.  

Her er svarene fra De Konservative til spørgsmålet, der blev stillet i 2011. “Grænsen for den fri abort er i dag 12 uger. Skal den hæves, sænkes eller bevares?”

De konservative:  Bevares. Det fungerer godt som det er i dag, og er der specielle forhold der gør sig gældende er der allerede i dag tilstrækkelige muligheder for at gå ud over de 12 uger. – Vivi Kier, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti

Vi undrede os over, at De Konservative mente at manden ikke stod ved sine valg og handlinger ved ikke at betale børnepengene, men kvinden havde ret til at være ligeså “uansvarlig” og få en abort? Jeg mener personligt, at det er begges ansvar, når der ikke bliver brugt prævention.

Vi har derfor hele denne uge prøvet at få hoved og hale på De Konservatives mening ved at ringe til dem. De har desværre ikke været tilgængelige af ukendte årsager.

Journalist: Sille Damkjer Lihn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *