Par i asylcenter nægter at blive adskilt

Skrevet af Camille Vester

Et ungt par på asylcenteret Holmegaard i Fredericia, kæmper for retten til deres kærlighed. Udlændingemyndighederne vil skille dem ad, da den gravide kvinde ikke er myndig.

 

De fleste barnebrude er ikke glade for at blive giftet bort, men ikke i dette tilfælde. 26-årige Alnour Alwan og 17-årige Rimaz Alkayal er frivilligt gift og vil forblive sammen. Men fordi at Rimaz Alkayal er mindreårig, vil udlændingemyndighederne gerne have at de skal bo på to forskellige asylcentre. Rimaz og Alnour er glade for at bo på Asylcenter Holmegaard som ligger i Fredericia, men de understreger at de nægter at blive skilt. “Jeg vil være sammen med min mand, og jeg vil forsvare mit ægteskab. Det har jeg ret til” siger Rimaz Alkayal. Ægteparret forsvandt under jorden på grund af deres uenighed med myndighederne. Imens træder advokat Amalie Starch til, som håber at udlændingemyndighederne vil komme til fornuft og ikke skille dette ægtepar ad alligevel.

Rimaz og Alnour accepterede at komme tilbage til asylcenteret efter en snak med Amalie Starch. Udover at de vil have at de skal skilles ad, er den unge Rimaz også gravid i femte måned. Det er endnu en grund til at de nægter at blive skilt ad.

Parret har lært hinanden at kende over facebook, de understreger meget tydeligt at ægteskabet er frivilligt og der er ægte kærlighed i ægteskabet. Alnour Alwan fortæller omkring deres første møde og at det var kærlighed ved første blik.

Amalie Starch synes at det er en uretfærdig situation at den 17-årige Rimaz, som er gravid, skal blive adskilt med sin frivilligt giftede mand. Amalie Starch mener at hvis det havde været et dansk ægtepar, ville man aldrig skille dem ad hvis de havde fået tilladelse.  

Skærmbillede 2016-03-18 kl. 13.31.53

Modelfoto: Amnesty International

 

Hele 27 asylansøgende ægtepar er i gang med at blive adskilt, på grund af myndighederne. Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) vil ikke have at en ung pige skal bo sammen med en voksen mand. Efter Inger Støjberg har hørt om en 14-årig pige der boede med en 28-årig mand, vil hun ikke have at der er nogen piger under 18 år der skal bo med mænd over 18 år.

12 ud af de 27 er mindreårige og er på kanten til at blive skilt fra deres ægtefælle.

Inger Støjberg mener dog at man gerne må have kærester, hvis man f.eks. er 17 år og 18 år, men de må kun se hinanden i dagslys og ikke bo sammen. Indtil nu har udlændingestyrelsen kigget på de mindreårige, 15, 16 og 17 årige, fra sag til sag. Men fremover vil alle par separeres, også selvom de har børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *