Illusionen i Mellemøsten

Svante Geisshirt

Er det en illusion, at få Iran-Irak til at blive demokratisk? landene er tusind år bagud, og har religion indblandet i magt førelse. Hjemmebryg bliver straffet med 700 piskeslag, tyveri med afhugning af hånden. Og ikke mindst; kvinder har dårligere rettigheder end mænd. Kvinder SKAL gøre alt hvad hendes mand siger, f.eks. hvis manden beder om sex, så skal kvinden sige ja. Så er det en Illusion? Man kan jo bare se på hvad vi har gjort for at stoppe det, med at invadere med krig, og prøvet med at indføre demokrati. Hvad ville vi have sagt til, hvis nogle invaderede Danmark og sagde, at vi skulle have kongen til at bestemme igen. Ville vi så blive slået tilbage til renæssancen. Derfor besluttede vi os for at lave en aktion.

 

Jeg sidder på bænken lige til højre for bryggebroen på sjællandssiden. Klokken er cirka 07:00 og det er koldt som på antarktis, men jeg kan godt lide at sidde uden for Allers bygning før skole. En gruppe på syv unge mennesker dukker op fra trappen, ved siden af fisketorvet. De har armene fyldt med skilte med skrift, og ryggen er dækket med tasker. De stiller alle deres ting syv meter foran mig. De begynder at tage skiltene på. Der er et skilt på maven og på ryggen. Når de står i den rigtige rækkefølge står der 700 millioner af de nulevende kinder, blev giftet væk som barn. Da de havde taget skiltene på stiller de sig op på broen i den rigtige rækkefølge. Så uanset hvilken vej man kommer fra, kan man se budskabet. De fire unge mennesker som står på broen har også nogle flyers med. Alle der kommer virker interesseret i dem nogle mennesker stopper endda op for at spørge dem om forskellige ting,”Jeg kommer lige fra Nepal, og der siger lovgivningen, at man ikke må giftes før man er over atten, men det sker alligevel hele tiden”. De unge menneske stopper nogle forskellige folk på vej til arbejde. De har lavet nogle spørgsmål hjemmefra som de stiller nogle folk. “På unicefs hjemmeside står der at 700 millioner af de nulevende kinder blev giftet væk som barn.” “Hvad tror i man kan gøre for at stoppe det”. Spørger en af de unge mennesker, der interviewer de forbigående mennesker. De står lidt og tænker på mens de kigger på hinanden før den ene svare lavt. “Jeg tænker lovgivning”. Damen der svarede ser meget forvirrende som om hun ikke regnede med spørgsmålet. Intervieweren siger tak for svaret og lader damerne gå videre.

De finder deres flyers frem og begynder at dele dem ud. De forsvinder stille og roligt til folk der kommer forbi. De har nu delt alle deres flotte flyers ud og går hjem af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *